Пісня, що злітає на двох могутніх крилах – музиці і слові

Без шани до героїв минувшини неможливо дочекатися вранішнього сонця, йти у прийдешнє і взагалі бути людиною. Ярослав Музика – відомий в Україні співак, композитор, поет, заслужений артист України – один із перших митців, які у своїй творчості звертаються до славетних імен української історії. Наскільки органічною є в нього ця потреба, настільки органічним і правдивим є сучасне художнє втілення образів світочів України.

Пісня Ярослава Музики, в тому числі й героїко-лірична, злітає на двох могутніх крилах – музиці і слові, виплеканих у його щирій душі та полум’яному помислі. А тому сягає головної висоти – сонця людських сердець, де відлунює пречистими дзвонами доброти, правдивості й любові.

На початку весни 2023 року вийшов новий пісенний альбом цього самобутнього митця «Україна козацька», який вдало увиразнюється серед усіх інших альбомів своєю оригінальністю, бо присвячений від першої чи не до останньої пісні, а їх у альбомі 17, нашій героїчній минувшині – козацько-гетьманській добі, величним фундаторам і будівничим Української гетьманської держави, які залишили по собі важливий слід в історії України.

Пісенний альбом Ярослава Музики «Україна козацька» – це своєрідний історико-патріотичний екскурс у чудовому мистецькому прояві. Глибокий поетичний зміст, потужна музика, чуттєве виконання… Відчувається надривна щирість відчуттів автора. Такому зворушливому виконанню неможливо не повірити. Слухаю уважно кожну пісню – і шквал почуттів накриває мене з головою: найсвітліших, найтепліших почуттів любові до рідного краю, гордості за славних лицарів України, тривоги за нинішню долю нашого народу.

Безперечно цей альбом має успіх та матиме й надалі серед шанувальників української пісні, бо слава козацька, дух козацький нашого народу – невмирущі. З піснями Ярослава Музики так і хочеться вкотре підняти гетьманську булаву, стерти вічного ворога з лиця української землі, здобути для неї волю та славу на віки.

Творчість митця, його громадська діяльність заслужено пошановані в Україні нагрудними знаками імені гетьманів України Петра Сагайдачного та Івана Виговського, а також медаллю Івана Мазепи.

Яскравий самобутній талант Ярослава Музики, його художній смак і культура, позиція як митця і громадянина – це і є свого роду «Україна козацька». Цим своїм творчим набутком автор життєстверджує:

«Є ще порох і завзяття,

Ще нас пісня поведе.

Наше ще горить багаття,

Поки серце молоде!»

Отож хай невпинним та нестримним буд лет його славних пісень, хай талант Ярослава Музики щедро засіває рідну землю кришталевою росою на весняних пелюстках!

Максим Міщенко,

поет-пісняр, журналіст, викладач ЛНУ ім.І.Франка

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?